Narancsos-balzsamecetes karamellás bonbon
sponsored links
Dizájnmenza fotója
Ezt a bonbont Beával, a Dizájnmenza blog írójával együtt készítettük még tavaly decemberben, ugyanis feltett szándékom volt, hogy megfertõzöm a bonbonkészítéssel. A két rétegû bonbon alapját a kedvenc ízesített karamella receptem adja, ezúttal narancsos változatban. A narancsos karamellát egy kevés balzsamecet bolondítja meg; ez aztán visszaköszön az étcsokiganache-ban is, ami remekül kiegészíti a töményebb-édesebb karamell-réteget.
A posztban látható gyönyörû fotókat pedig itt is nagyon szépen köszönöm Beának!
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
Narancsos-balzsamecetes karamella:
- 30 gr narancslé
- 0,5 dl habtejszín
- 35 gr akácméz
- 37 gr cukor
- 10 gr vaj ...