Narancsos-almás-zelleres spárgakrémleves
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 csomag (vagy egy 3.5 dl-es üveg) zöldspárga
- 1 kis hagyma
- 1 zöldalma (pl. Granny Smith)
- 1/4 nagyobb zellergumó
- 1 narancs
- 0.5 l hús vagy zöldség alaplé
- olívaolaj
- só
- bors
- Egy lábosban a kockára vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük.
- Közben megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk a zellert, majd hozzáadjuk a hagymához.
- A megpucolt almát és a megtisztított spárgát is a lábosba tesszük, megkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük hús vagy zöldség alaplével. Puhára fõzzük.
- Amikor elkészült, botmixerrel pépesítjük. Ha nagyon sûrû, még adhatunk hozzá vizet és újra felfõzzük.
- Végül hozzáadjuk egy narancs frissen facsart levét és még egyszer átkavarjuk a botmixerrel.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/narancsos-spargakremleves, szerintem a tejszín már fölösleges lett volna, így is igen tartalmas leves.