Narancsmarcipános marlenkatekercs

2012-01-23

sponsored links


Marlenkatekercs és nem keksztekercs, mert a "csokis" részt a maradék karácsonyi marlenkából készítettem. Helyettesíthetõ bármilyen jól bevált update keksszel, de nem biztos, hogy érdemes. A marlenka tésztájának telt, mézes íze ugyanis remekül kiegészíti a narancsos-marcipános töltelék pikánsságát.

A marlenka tésztához elsõ körben 10 dkg szénhidrátcsökkentõ master mix és 10 dkg finomliszt, 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor (vagy ugyanennyi keményítõ), 1,5 ek cukrozatlan kakaó, csipet só és némi fahéj, szegfûszeg szükségeltetik.

A száraz anyagokat összekeverjük és átszitáljuk.

Második körben: 1 ek nyírfacukor karamellizálva, 10 dkg édesítõszer, 12,5 dkg light margarin, 1 tojás

Közben egy evõkanál nyírfacukrot szárazon karamellizálunk egy lábasban, hozzáadunk 10 dkg poralapú édesítõszert, 12,5 dkg light margarint, valamint egy tojást. Lassú tûzön állandó kevergetés mellett besûrítjük. (Óvatosak készíthetik gõz fölött is). Ha a krém kellõen sûrû, levesszük a tûzrõl és kb. 10 percig pihentetjük. Ekkor hozzáadunk egy fél tk ecetet, amit egy fél ek szódabikarbónával elkevertünk. A szirupot a lisztes elegyre öntjük, egy kupak rumaromával aromatizáljuk, annyi tejfölt (joghurtot, light tejet, esetleg fõzõtejszínt adunk hozzá), hogy rugalmas tésztát kapjunk belõle, amibõl egy nagy gombócot formázunk, amit letakarva szobahõmérsékleten két órát pihentetünk.

A két óra leteltével a tésztát 6 gombócra szedjük, azonos nagyságúra nyújtjuk õket, egy villával megszurkáljuk, vajazott tepsi hátán 180 fokos elõmelegített, légkeveréses sütõben 5-6 percig ...

Folytats a blogon ... anempiskota.blogspot.com/2012/01/nara...

sponsored links

Keres?s