Narancslikõr és kandírozott narancshéj
sponsored links
Bevallom, nem nagyon szeretem a házi likõröket (igazából a nem háziakat sem annyira... ). Ittam már olyat, ami nem volt rossz, de gyakorta érzem rajta a tiszta szesz szúrós ízét, az meg nem olyan jó, szerintem. Az elmúlt évben viszont rákaptam a Limoncellora, ami egy olasz citromlikõr. Itt jelzem kedves ismerõseimnek, hogy aki az Amalfi tengerparton jár legközelebb, az legyen kedves hozni nekem egy igazit! Tréfát félre téve. Itt volt ez a sok kezeletlen narancshéj, nem hagytam õket kidobni, gyûjtögettem õket, majd lesz vele valami jelszóval. És egy részébõl végül likõr lett a Limoncello mintájára, csak nem cirom, hanem narancshéjjal és nem tiszta alkohollal, hanem rum alapon. A másik részébõl pedig kandírozott narancshéj. A kettõ egyszerre készült, némi összefüggésben is egymással, így most egy helyre írom õket.
Kb 0.5 liter (fehér)rumot egy befõttes üvegbe öntöttem és telepakoltam narancshéjjal. Majd egy hétig áztak így együtt, míg végül újra idõm lett foglakozni a dologgal. Ekkor a narancshéjakat kivettem az alkoholból és némi narancsos cukorsziruppal hígitottam, édesítettem, hogy végül egy kellemesen édeskés, erõteljesen narancsos ízû italt kaptam, de a ...