Narancslekvár

2018-06-23

sponsored links



Napok óta lekvárfõzési vágyban égek, de egyelõre csak 1 kg narancsból fõztem lekvárt. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. 



Hozzávalók: 
1 kg narancs, fél kg cukor, 1 csomag 2:1 Dzsemfix, fél narancs leve.

A narancsokat alapos megmosás után, egészben, annyi vízben tettem fel fõni, ami ellepte õket. Forrás után 40-45 percig fõztem, majd kiszedtem a vízbõl, keresztben kettévágtam mindet és kiszedtem a magjaikat. Ezután késes robotgépben jó alaposan pürésítettem a megfõtt narancsokat, majd fazékba raktam, hozzáadtam a dzsemfix-szel elkevert cukrot meg fél narancs levét, felforraltam, és forrás után 3 percig rotyogva fõztem. Az elõzõleg tisztára mosott, lecsepegtetett üvegeket óvatosan megtöltöttem lekvárral, a kupakokat rátekertem és a kupakra fordítottam 10 percre az üvegeket. 
A maradék fél üvegnyi lekvárt kihûlés után már megkóstoltam, isteni lett, arról nem beszélve, hogy aránylag jó áron 3 és fél üveg lekvárom lett. (400 a narancs, 95 a cukor, 160 a Dzsemfix, a fél narancs levét nem számítom, így 655,- Ft-ba került ez a mutatvány. A boltban 6-700 forintért lehet 1 üveg narancslekvárt kapni.) Érdemes kipróbálni!



Folytats a blogon ... https://hzias2.blogspot.com/2018/06/n...

sponsored links

Keres?s