Narancskrémes sütemény

2014-04-16

sponsored links









Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás, 10 evõkanál víz, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 teáskanálnyi reszelt narancshéj, 1 tasak sütõpor, csipetnyi só. A krémhez: 23 dkg natúr krémsajt, 20 dkg porcukor, 2 evõkanál narancslé, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 1 dl tejszín. A díszítéshez: 1,5 dl tejszín, narancs szeletek.

Elkészítése: Hagyományos módon piskótát készítünk: a tojásfehérjéket a vízzel, a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, majd a sütõporral elegyített lisztet, végül pedig a narancshéjat. Óvatosan összekeverjük, majd sütõpapírral ellátott tepsibe öntjük a tésztát, amit elõmelegített sütõben kb. 30 perc alatt készre ( tûpróba) sütünk. A sütõbõl kivéve hagyjuk teljesen kihûlni, majd a tepsibõl kivéve, a piskótát lapjában 2 részre vágjuk. Idõközben elkészítjük a krémet: a krémsajtot habosra keverjük a porcukorral, a narancslével és héjjal, majd lassanként hozzáöntjük a tejszínt is( tovább keverve), amivel még lazább krémet kapunk. Ezt a krémet felhasználásíg a hûtõszekrénybe tesszük dermedni. Az alsó piskótalapra halmozzuk a hûtõbõl kivett krémet, ráhelyezzük a második lapot, óvatosan megnyomogatjuk, majd hagyjuk ujbóli kb. 4 órát a hûtõben pihenni, ezidõ alatt a díszítésre szánt tejszínhabot felverjük. Ezután a süteményt kivesszük a hûtõbõl, szeletekre vágjuk, majd mindegyik szelet közepébe egy tejszínhab rózsát nyomunk csillagcsõrös habzsákkal és narancsszeletekkel díszítve kínáljuk.



Folytats a blogon ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co...

sponsored links

Keres?s