Narancskrémes-marcipános répatorta
sponsored links
Az utóbbi években egyik kedvencünk lett a répatorta, így a húsvéti ünnepekre a többi sütemény mellett répatorta is kerül az asztalra. A különbözõ répatortáknak pedig se szeri, se száma, így kedvünkre válogathatunk a receptek között, vagy éppen megsüthetjük a saját magunk által összeállított recept alapján. Én pl. minden évben új recept alapján sütöm meg, de eddig még mindegyik nagyon finomra sikerült. A sárgarépa mellett kerül a tortába pl. narancs, dió, többféle fûszer, így a tészta jó szaftos, és ízletes. A kihûlt tortát végül narancs ízû krémmel vontam be, a díszítésnél pedig nem spóroltam a marcipánnal sem, melyet ételfestékkel színeztem meg, de szerintem ennyi megengedhetõ. Persze ha, valaki mégis az ételfesték hallatán felszisszenne, kérem kíméljen meg a hozzászólásától, mert egyáltalán nem érdekel!!!! (további húsvéti receptek a linkre kattintva találhatóak)
Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
25 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
1,5 dl étolaj
20 dkg barnacukor (por)
2 cs vaníliás cukor ...