Narancskrémes mandulás keksz - paleo

2014-02-19

sponsored links






A keksz önmagában is nagyon finom, nem kell feltétlenül megtölteni a krémmel, a narancskrém szintén nagyon finom, más sütikbe is használható tölteléknek. A nem paleosok is elkészíthetik, tápióka keményítõ helyett sima étkezési keményítõvel.

Keksz hozzávalói:
20 dkg darált mandula
5 dkg. tápióka keményítõ
1 narancs reszelt héja
1 tk. sütõpor (gluténmentes)
csipet só
5 dkg kókuszolaj
3 ek. agave szirup v. datolyaszirup
kb. 0,5 dl kókusztej

Narancs curd hozzávalói:
3 tojás
5 dkg erithrytol (por alakú)
2 narancs leve
1 tk. citromlé
2 ek. tápióka keményítõ
5 dkg kókuszolaj

A narancskrémet készítettem el elõször, legalább pár órát állnia kell a hûtõben, de lehet akár elõzõ nap is készíteni. Nem szoktam a curd-be keményítõt tenni, de ez nem lett volna elég sûrû nélküle. A tojásokat felvertem, elkevertem az édesítõvel, a narancslével, a citromlével és a keményítõvel. Vízgõz felett, alacsony lángon folyamatosan kevergetve besûrítettem. Nem szabad nagy lángon fõzni, mert kicsapódhat a tojás. 8-10 perc alatt készen van, ekkor levettem a tûzrõl, átöntöttem egy másik tálba, hogy ne fõjön tovább, majd hozzákevertem a kókuszolajat. Amikor kihûlt, betettem a hûtõbe, ahogy áll még tovább sûrûsödik a krém, de használat elõtt szobahõmérsékletre kell melegednie, mert a kókuszolaj darabos lesz benne. A keksz hozzávalóit összegyúrtam, a kókusztejet kis adagokban adtam hozzá, csak annyi kell, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Nedves kézzel kis golyókat formáztam, picit lelapítottam és sütõpapíros tepsire rakosgattam. 180 fokos sütõben kb 12 perc alatt sült meg az én sütõmben. Amikor kihûltek a kekszek, megtöltöttem õket a krémmel, egyszerre csak annyit, amennyi elfogy, a narancskrém akár egy hétig is eltartható a hûtõben és máshoz is fogyasztható, ha marad belõle. 






Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


    Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/02...

    sponsored links

    Keres?s