Narancskrémes csokitorta (paleo)

2018-01-17

sponsored links



Igazi téli ízvilágú torta, amiben jól harmonizál a narancs és a csokoládé íze. Ez egy nagyobb 16 szeletes torta, ha valaki csak fél adagot szeretne sütni, az anyaghányad megfelezése után, használjon hozzá 18 centis tortaformát.

Hozzávalók:

a tésztához:
6 dkg kókuszliszt
5 dkg kakaó
csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
csipet só
6 tojás
5 dkg olvasztott kókuszolaj
5 dkg méz
5 dkg eritrit
fél dl víz
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1 kezeletlen narancs reszelt héja

a csokikrémhez:
2 dl kókuszkrém (Delcoco)
5 dkg kókuszolaj
10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé

a narancskrémhez:
8 tojássárgája
3 egész tojás
15 dkg porrá õrölt eritrit
15 dkg narancslé (kb. 2 narancs leve)
1 kezeletlen narancs reszelt héja
8 dkg citromlé (kb. 1,5 citrom leve)
fél dl forró víz
1 dkg zselatin

a díszítéshez:
2 dl kókuszkrém (Delcoco)
1 teáskanál eritrit
narancs cikkek

Mielõtt bármihez is nekilátnánk a krém hozzávalóiból 8 dkg narancslét, habverõvel keverjünk össze 5 dkg eritrittel, a reszelt narancshéjjal és a tojásfehérje porral. Tegyük félre, néha kevergessük meg. Erre azért van szükség, hogy a tojásfehérje por fel tudjon rendesen oldódni. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal egynemûsítjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütõpapírral bélelt 24 centis kapcsos tortaformába töltve, 175 fokra elõmelegített sütõben 25 perc alatt megsütjük. Kihûtjük, lehúzzuk róla a papírt. Két lapra vágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a formába. Ráöntjük a csoki krémet, amihez a kókuszkrémet felmelegítjük a kókuszolajjal, majd a tûzrõl lehúzva hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük, amíg a krém simává, egynemûvé nem válik. Rátesszük a másik lapot. Hûtõbe tesszük. A tojássárgát, az egész tojásokkal, a citromlével, a maradék eritrittel és narancslével közepes lángon, habverõvel folyamatosan kevergetve addig tartjuk a tûzön, amíg kivilágosodik és puding állagúra sûrûsödik. Félre téve kihûtjük. A forró vízben feloldjuk a zselatint. Szintén félre tesszük, hogy kihûljön. A tojásfehérje poros narancslét álló robotgéppel, a legnagyobb fokozaton kemény habbá verjük (kb. 10-12 perc kell neki).


Ha kész, a narancsos pudinghoz keverjük a kihûlt, de még folyós zselatint, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is. A tortára töltjük. 3 órára hûtõszekrénybe tesszük. Az eritrittel keményre vert kókuszkrémmel (felverés elõtt 25 percre tegyük fagyasztóba) és narancs cikkekkel díszítjük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s