Narancsjam. Most van szezonja!
sponsored links
Érdekes viszonyom van nekem ezzel a narancsjam-mel. Talán tudjátok már rólam, hogy mediterrán ?fan? vagyok és a szezonalitás híve. Szeretem a dolgokat ott enni, ahol teremnek, és nem bírom az adalékanyagokat. Ennek ellenére még sosem ettem jó narancslekvárt v. jam-et pl Görögországban, de még Olaszországban sem. Egy olyan országban - ami nem a napsütésérõl híres, ámde jam-jeirõl annál inkább - ettem diák koromban elõször narancslekvárt (jam-et). Ez pedig nem más, mint Anglia. Ha Londonban jártam nem fordulhatott elõ, hogy egy-két jófajta lekvárt ne hoztam volna. Az üvegeket szorgosan megõriztem, mert hát a tipográfiában és a színek harmoniájában is otthon vannak a szigetlakók. Van Selfridges, Fortum&Mason és persze Harrods-os üvegem. Eddig sosem került bele narancslekvár. Hát most íme!
Narancsjam. Természetesen.
Hozzávalók 6 kis üveg (220ml):
- 2 kg kezeletlen narancs (nálam 7-8 nagy db) ...