Narancshéj szirupban

2013-01-31

sponsored links



Ez egy melléktermék. Nem tehetek róla. Narancshéj kandírozva, ez itthon az egyik téli nagy kedvenc. No nem mértéktelenül fogyasztva, csak úgy belecsempészve sütikbe, töltelékbe, csokitortába, brownie-ba, akármibe. Olyan hihetetlen aromát ad mindennek, hogy amibe nem reszelt citromhéj kerül, abba bizony kandírozott narancshéj. Ezzel együtt talán egyszer csináltam, hát bevallom nem osztatlan sikerrel. Arról nem is beszélve, hogy kezeletlen narancshéj nem áll rendelkezésre minden nap, szóval maradok a készterméknél. A narancshéjjal viszont kezdenem kellett valamit, így átestem egybõl a ló másik oldalára. Amit a narancsjamnél megspóroltam, azt a cukrot itt felhasználtam.

Ez egy delikát édesség. Egy-két kunkori szirupos narancshéjat tervezek majd mondjuk egy komolyabb csokitorta mellé szervírozni, vagy egy halom görög joghurt mellé helyezem egy pár szem pirított mandulával.

Narancshéj szirupban - Mediterrán édesség. Üvegbe zárva.

Hozzávalók 2 kis üveghez (kb. 220ml):

1 kg kezeletlen narancs héja (nálam 3-4 nagy db)
250 ml víz* ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2013/01/nara...

sponsored links

Keres?s