Narancshéj szirupban
sponsored links
Most nem a török, szirupos narancshéjról van szó, hanem a narancslekvár készítés magától értetõdõ melléktermékérõl, melyet szinte ugyanazzal a módszerrel készítek - csak kevesebb mûgonddal és jelzõvel: sokkal elõbb elkezdtem gyártani, mint ahogy a török csemege létezésérõl tudomást szereztem.
Én nem áztatom, nem tekerem fel, nem tûzöm össze fõzés közben: a lehetõ legkisebb darabokra vágom (ahogy türelmem engedi), és cukorszirupban puhára fõzöm. Mivel a narancslekvárhoz bio narancsot vettem, nem láttam szükségét hosszú áztatásnak: az egész narancsokat mostam meg, és alaposan átdörzsöltem a héját egy tiszta mosogatószivaccsal. Ez három kiló narancs héjából készült, egy kilóét azarancellohoz(olasz narancslikõr) használtam fel.
Elkészülése óta minden süteményben ezt használom, és rájöttem, hogy a legjobban akkor jártam volna, ha ledarálva fõzöm meg. Na, majd legközelebb!