Narancshéj szirupban

2012-11-28

sponsored links


Azóta tervezem ennek a török cukorszirupos narancshéjnak az elkészítését, amióta Isztambulban egy regionális recepteket bemutató tv-mûsorban láttam. Némi türelmet igényel az elkészítése (ami ezen a videón megtekinthetõ), de a mesés végeredmény megéri a fáradozást.

A Turunç kabuğu reçeli alapanyaga eredetileg a keserûnarancs (Citrus autanthium L.) héja, de én normál narancsból csináltam. A receptet annyiban módosítottam, hogy elhagytam a héj megreszelését (nekem így jobban ízlik) és nem cérnára fûztem fel a narancshéjakat, hanem fogvájóra.

Hozzávalók
  • 8 narancs héja
  • 1 kg cukor
  • 6 csésze víz
  • 1 evõkanál citromlé ...

Folytats a blogon ... palocprovence.blogspot.com/2012/11/na...

sponsored links

Keres?s