Narancshéj cukorszirupban

2012-01-23

sponsored links


Annyi narancsot megeszünk nap mint nap, a rengeteg héj meg megy a kukába.
Gondoltam, sütemények sütésénél meg milyen jó lesz, ha megmentek egy keveset késõbbre.

Próbaképpen 4 naranccsal kezdtem, egy üvegnyi lett belõle, olyan rendes befõttes üveggel.
Ha beválik, jövõre majd többet is elteszek.

Jól megmostam/sikáltam a narancsokat, a pucolás után, amennyire tudtam levágtam a keserû, belsõ fehér bundácskát, bár nagy ügyet nem csináltam belõle, ha maradt valamennyi rajta.
Szeretem, ha kicsit kesernyés az íze.
Ezek után olyan vékonyra metéltem, amennyire csak tudtam és bírtam türelemmel.
Egy kis lábasban odatettem annyi vízzel ami ellepte /talán még 1,5 dl sem volt/ és egy fél óráig csak fõztem, majd ezekután még egy kis vizet töltöttem hozzá, mert az elõzõt elfõtte és szórtam rá 20 dkg cukrot, amivel annyi ideig rotyogtattam, míg ...

Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2012/01/naranc...

sponsored links

Keres?s