Narancsgolyó
sponsored links
Két hete pakolok hat narancsot jobbról balra, fentrõl le. Vastag héjúak, száraznak tûnõ kis izék. Egyet megkóstoltam, amikor hazavittem õket. A lé oké, de a többi... ehetetlen. Szóval, rakosgatom napok óta. És ma meguntam. Járt az agyam, mivel házasítsam össze, hogy ehetõ végeredményt kapjak, de ne járjon sok munkával. S akkor fél zacskó darált kekszet megláttam az egyik kamrapolcon. Isteni szikra: ebbõl bizony golyók lesznek. Hamisítatlan, 100%-os narancslével összegyúrva.
Narancsgolyó |
Hozzávalók 20 darabhoz:
6 db narancs leve
30 dkg darált háztartási keksz
5 dkg mazsola
5 dkg porcukor
A narancsok levét a legegyszerûbb módszerrel nyerem ki: félbevágom õket, egy villával megszurkálom és kifacsarom mindet. A narancslevet átszûröm, a magokra és rostokra nincs szükség. 10 percig áztatom benne a mazsolákat. Aztán a mazsolás narancsléhez szórom a kekszet és a porcukor felét. Gyors mozdulatokkal masszává gyúrom az alapanyagokat. Vizes kézzel golyókat formázok belõle, és a maradék porcukorban megforgatom mindet.
1-2 órára hûtõbe teszem a narancsgolyókat, hogy összeérjenek az ízek.