Narancsfagylalt
sponsored links
Ha nyár, akkor fagyi. Például narancsos.
Bár a színe elég sápadt, mivel nincsen benne semmi színezék és hasonló, de higgyük el, az íz ott van benne; frissítõ és nagyon finom.
A marmeládot csak azok tegyék bele, akik nem bánják, hogy egy kissé kesernyés lesz tõle a fagylalt. Érdemes egy napig várni a fogyasztásával, mivel másnapra eltûnik ez a kesernyés íz.
Hozzávalók
- 4 narancs leve
- 1 csapott tk õrölt narancshéj
- 2 ek citromlé
- 1 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 14 dkg porcukor
- 1 ek narancs marmelád (elhagyható)
Elkészítés
- Elkeverjük a narancslében a narancshéjat, a narancs marmeládot és a citromlevet, majd hozzáadjuk a porcukrot.
- Kicsit állni hagyjuk, idõnként megkeverjük, hogy teljesen feloldódjon a cukor.
- Hozzáöntjük a tejet is.
- A tejszínt lágy habbá verjük, majd beleforgatjuk a narancslébe. Ne legyen csomós.
- Fagylaltgépben fél órán át kikeverjük, ha szükséges, mélyhûtõben készre fagyasztjuk.