Narancs-vanília puding eperrel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg eper
- 5 dl frissen facsart narancslé
- 12 dkg cukor
- 1 dl fehérbor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 dl habtejszín
- 2 dkg mandula
- 1 tojássárgája
Elkészítése:
- A tojássárgáját a pudingporral, és 2 evõkanál narancslével kikavarjuk.
- Felforraljuk a narancslevet cukorral, meg borral, és a tojásos pudingport beleöntjük, Lassú tüzön, állandóan kavargatva sûrûre fõzzük. Vaníliával ízesítjük.
- A mandulát apróra vagdaljuk, és száraz serpenyõben megpirítjuk.
- Lazán felverjük a tejszínt, nem túl kemény habbá.
- A pudingot desszertes edényekbe adagoljuk, majd amikor langyosra hûlt, mindenikhez tejszínt kavarunk. Eperrel, és pörkölt mandulával megszórva tálaljuk.
Megj: Fehérbor helyett használahtunk narancs- vagy citromlevet.