Napraforgómag pástétom (nyers)
sponsored links
A napraforgómag, mint más olajos mag, rengeteg, a szervezetünk számára hasznos tápanyaggal szolgál. Érdemes hát rendszeresen olajos magokat fogyasztani, akár ilyen pástétomot is készíthtünk, az étel hasznosságát tovább fokozva nyers paradicsommal, csírával.
Ráadásul egy újabb egészséges kence-ötlet, mindazoknak, akik törõdnek az egészségükkel. A gyerekek is szívesen fogyasztják!
Hozzávalók:
- 15 dkg napraforgómag
- 1 evõkanál apróra vágott metélõhagyma (snidling)
- 1 evõkanál apróra vágott majoránna
- 1 teáskanál fûszerpaprika (csípõset is lehet hozzáadni)
- himalaya só, kevés õrölt feketebors
Elkészítése:
- A magot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
- Másnap leszûrjük, majd 0,5 dl vízzel, és a többi hozzávalóval együtt alaposan összeturmixoljuk (a vizet lassan adagoljuk, hogy közben lássuk, mennyi szükséges ahhoz, hogy krémes legyen).
- Ha kimondottan nyers ételként szeretnénk fogyasztani, akkor töltsük félbevágott paradicsomba (elõtte kaparjuk ki a belsejét). Csírával díszítsük.
- Fogyaszthatjuk teljes kiörlésû pirítóssal, vagy krékerrel is, gyerekeknek tízóraira is csomagolhatjuk.
Megj: A fûszerezést saját ízlésünknek megfelelõen alakíthatjuk.