Napraforgó pástétom
sponsored links
.….alias vegán májkrém. Tényleg az: ízben és kinézetben is nagyon-nagyon hasonlít, csak hát ez a variáció egészséges, tiszta és 100%-ig növényi. Egy baja van, hogy másnap, harmadnap sokkal finomabb…..és hát a türelem…fõleg, ha kajáról van szó…….:D
8 dkg napraforgómag
5 vékonyka szál újhagyma
1-2 g. fokhagyma
2 ek zabpehely
1 ek sörélesztõpehely
só, bors, olaj
2 ek kókuszvaj
- a napraforgót megpirítjuk
- az újhagymát karikára vágjuk, pici olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet és egy kis vizet, majd lefedve fõzzük, míg a pehely puha nem lesz. ( durva 3-5 perc ). Az utolsó pillanatban hozzányomjuk a fokhagymát és a sörélesztõt is.
- Mindent aprítóba pakolunk ( a fûszereket és a kókuszvajat is ), majd krémesítjük a “májat”.