Napraforgó maggal díszített stangli
sponsored links
Húsvét közeledtével, megint csak azon jár az eszünk, mit kínáljunk a vendégeknek, akik megtiszteli majd otthonunkat.
Egyszerû, gyors, ízletes és tartós vendégváró lehet a következõ ropogtatni való.
Mangalica zsírral készítve a legfinomabb.
Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt
12,5 dkg margarin
5 dkg mangalica zsír
1 tojássárgája
1,5 dkg élesztõ
4 ek tejföl
1 tk só
napraforgómag
kevés langyos tej (az élesztõ felfuttatásához)
1 tojás a kenéshez
elkészítés:
Az élesztõt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
A lisztet tegyük a dagasztó tálba, adjuk hozzá a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztõt.
Az alapanyagokat jól gyúrjuk össze. A tésztát hagyjuk állni negyed órát, lisztezett deszkán nyújtsuk ki és derelyevágóval vágjunk rudakat.
Kenjük le felvert tojással és szórjuk meg sós napraforgó maggal.
Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
sütési hõfok:
190°C
sütési mód:
légkeveréses