Napraforgó-Kalács
sponsored links
Már régebben ráakadtam Limara pékségében erre a foszlós kalács receptre. El is készítettem már egy párszor,nagyon finom-puha-foszlós kalács tésztát kapunk a receptbõl. Érdemes kipróbálni!
Most úgy gondoltam Napraforgó kalácsot készítek a tésztából,amit gyömbéres-vaníliáscukros-olvasztott vajjal bolondítok meg.
A kalácstészta hozzávalóit :
Limara Pékségében megtaláljátok!
Elkészítése:
Ha bedagasztottuk a tésztánkat,duplájára kelesztjük.
Kelesztés után,a tésztát 13-részre osztjuk,ebbõl egy tészta darabkát félre teszünk.
Egyenként a tésztákból nagyobb köralakot nyújtunk.
Én 23cm-es tortakarika alját használtam mintának,úgy hogy kinyújtottam durván egy köralakot és a ...