Napon szárított paradicsom
sponsored links
Van egy olasz étteremlánc, amelynek egyik bizonyos éttermébe elõszeretettel járunk randizni. Ez történt nemrégiben is, amikor a választott tésztaételemben szárított paradicsom is volt. Persze mindketten megkóstoltuk és nagyon rákattantunk. Régóta tervezgettem, hogy kipróbálom, milyen is a napon szárított paradicsom, de tartottam tõle, hogy nem száradnak ki a szeletek és pocsékba megy az egész.
Aztán elkezdtem kutatni a neten és találtam pár biztató cikket, amik megadták a végsõ lökést. Saját "pácban" ugyan, de nekiláttam szárítgatni.
Hozzávalók:
- 400 g paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 4-5 tk. olíva olaj
- fél tk. só
- frissen õrölt bors
- szárított bazsalikom és oregánó
Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan megmossuk és gerezdekre vágjuk. A magjaikat eltávolíthatjuk (én így tettem), de azokkal együtt is aszalhatók, bár így hosszabb ideig tart a szárítás.
A cikkeket papírra terítjük és papírtörlõvel leitatjuk róluk a lehetõ legtöbb felesleges nedvességet.
A pác hozzávalóit összekeverjük, majd megforgatjuk benne a paradicsom szeleteket. Sütõpapírral borított sütõlemezre tesszük õket és mehetnek a napra száradni. 2-3 nap alatt kész is vannak. Ha erkélyen agy kertben aszaljuk õket, érdemes rájuk eg cseppfogót vagy nagyobb szûrõt borítani, hogy ne fújjon a szél rájuk szemetet.
Olíva olajban még pár napig elállnak, de érdemes mielõbb felhasználni õket.
Így indult a dolog:
Így néztek ki a szeletkék a második napon:
És a harmadikra meg is aszalódtak:
Nemsoká azt is megosztom, mihez használtam föl õket.
Aztán elkezdtem kutatni a neten és találtam pár biztató cikket, amik megadták a végsõ lökést. Saját "pácban" ugyan, de nekiláttam szárítgatni.
Hozzávalók:
- 400 g paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 4-5 tk. olíva olaj
- fél tk. só
- frissen õrölt bors
- szárított bazsalikom és oregánó
Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan megmossuk és gerezdekre vágjuk. A magjaikat eltávolíthatjuk (én így tettem), de azokkal együtt is aszalhatók, bár így hosszabb ideig tart a szárítás.
A cikkeket papírra terítjük és papírtörlõvel leitatjuk róluk a lehetõ legtöbb felesleges nedvességet.
A pác hozzávalóit összekeverjük, majd megforgatjuk benne a paradicsom szeleteket. Sütõpapírral borított sütõlemezre tesszük õket és mehetnek a napra száradni. 2-3 nap alatt kész is vannak. Ha erkélyen agy kertben aszaljuk õket, érdemes rájuk eg cseppfogót vagy nagyobb szûrõt borítani, hogy ne fújjon a szél rájuk szemetet.
Olíva olajban még pár napig elállnak, de érdemes mielõbb felhasználni õket.
Így indult a dolog:
Így néztek ki a szeletkék a második napon:
És a harmadikra meg is aszalódtak:
Nemsoká azt is megosztom, mihez használtam föl õket.