Napocska - fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal
sponsored links
Már megint Limara péksüteménye... de mit tegyek? Megláttam, megszerettem, megsütöttem. Kicsit más töltelékkel, mint ami az eredeti receptben szerepel, de szenzációsan sikerült, és azóta a családom többé nem akar pizzát enni...
Limara blogjában azt szeretem a legjobban, hogy nem érnek meglepetések. Ha kinézek egy receptet, és elkészítem, tudom, hogy nem fog kifolyni a tésztám a kelesztõtálból, és nem kell azon aggódnom, hogy végül szép lesz az étel, de ehetetlen. Íme, az eredeti recept, ahonnan ezt a napocskát kinéztem >>>
Õ ugyan napraforgónak nevezte, de mivel a múltkori kalácsnak is ez volt a neve (ami szintén tõle eredt), napocskára módosítottam, hiszen sokkal jobban hasonlít a Napra, mint egy a napraforgóra, és nem is annyira kalács, mint inkább amolyan pizzaféleség, mindenesetre nagyon finom!
Napocska - fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 tojás, 140 g joghurt, 3 ek. olaj, 1,5 tk. só, 1 ek. cukor, kb. 1,8 dl víz, 2 dkg élesztõ
A kenéshez: 1 tojás
A tetejére: tökmag, szezámmag
A töltelékhez: 2 dl tejföl, 3 gerezd ...
A kenéshez: 1 tojás
A tetejére: tökmag, szezámmag
A töltelékhez: 2 dl tejföl, 3 gerezd ...