Naplóbejegyzés és Húsvéti készülõdés
sponsored links
Eltûntem kicsit, amit õszintén sajnálok, de sûrûn hetem volt. Fõztem, sõt Múzs és Szultán is, valahogy mégsem jutottam el a számítógépig. Íródjon most egy beszámoló az elmaradt idõszakról - fotók nélkül:
Készült kelkáposzta fõzelék, mert ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy egyek. Úgy látszik, így tavasz kezdetén különösen elhatalmasodik rajtam a "zöldek" iránti sóvárgás.
Múzs hihetetlenül finom és hasonlóan nagy mennyiségû paprikás krumplival lepett meg csütörtökön. Kezdõ szakács létére nagyon lelkes, s igazán ügyes is!
Pénteken szüleim érkeztek. Meg is telt a kamra - az õ jóvoltukból - Húsvéti sonkával, füstölt csülökkel, kolbásszal, vadpörkölttel, gombóccal, tojással, s egyéb, igencsak számottevõ mennyiségû finomsággal. Ezúton is még egyszer köszönjük nekik! Érkezésükkor - lévén péntek volt, tehát nem eszünk húst - zöldborsóleves készült, s az utolsó bejegyzésemben szereplõ sajtos tallér, ezúttal valóban keményebb tésztából, s kicsivel több köménnyel, mint a múltkor. Azt kell hogy mondjam, ez a változat inkább az ínyünkre való volt mind ízre, mind pedig állagra való tekintettel.
Szombaton Hilduséknál tettünk vettünk Szultánékkal a kertben, a tomboló szélviharban. A családban, szombatonként mindig valami egytálétel készül (lecsó, paprikás krumpli, rakott krumpli, stb), így volt ez most is. Miután nem szóltam ...