Napközis piskóta
sponsored links
Eredetileg a márványos kuglóf receptjét szerettem volna átgyúrni glutén és tejérzékeny szerelmem számára :) de aztán volt otthon egy bio gluténmentes csokipuding porom is így egész hasonlít az összhatás a napközis piskótára.
Hozzávalók:
Tésztához:
4 egész tojás
4-5 ek méz
3 ek kókuszzsír (folyékony állagúra melegítve)
250 g barna rizsliszt
fél csomag foszfátmentes sütõpor
csipetnyi só
2 ek holland kakaópor
Pudinghoz:
egy tasak bio gluténmentes csokoládé pudingpor
fél liter víz
3 ek méz
Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét különválasztjuk és jó kemény habbá verjük. A sárga részt a kókuszzsírral és mézzel összekeverjük. A lisztet és a sütõport összekeverjük majd a mézes masszához adjuk. A legvégén óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét is. A 2/3-át sütõpapírral bélelt kis tepsibe tesszük (vagy bármilyen formába) majd a maradék tésztához adjuk a holland kakaóport legjobb szitálni mert így nem marad csomós az elkeverésnél. Ezt a csokis masszát a tepsiben lévõ tészta tetejére öntjük és villával megszurkáljuk, hogy összekeveredjen. 180 fokon 30 percig sütjük (légkeverés).
A pudinghoz kicsit kevesebb mint fél liter vizet forralunk, a többi vízhez elkeverjük a pudingport és a mézet. Majd a forró vízbe öntjük és még egy fél percig kevergetjük míg besûrûsödik.
A piskótát apró darabokra vágjuk és leöntjük a csokipudinggal. Elég laktató így egymagában is megállja egy étkezésre a helyét.
Hozzávalók:
Tésztához:
4 egész tojás
4-5 ek méz
3 ek kókuszzsír (folyékony állagúra melegítve)
250 g barna rizsliszt
fél csomag foszfátmentes sütõpor
csipetnyi só
2 ek holland kakaópor
Pudinghoz:
egy tasak bio gluténmentes csokoládé pudingpor
fél liter víz
3 ek méz
Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét különválasztjuk és jó kemény habbá verjük. A sárga részt a kókuszzsírral és mézzel összekeverjük. A lisztet és a sütõport összekeverjük majd a mézes masszához adjuk. A legvégén óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét is. A 2/3-át sütõpapírral bélelt kis tepsibe tesszük (vagy bármilyen formába) majd a maradék tésztához adjuk a holland kakaóport legjobb szitálni mert így nem marad csomós az elkeverésnél. Ezt a csokis masszát a tepsiben lévõ tészta tetejére öntjük és villával megszurkáljuk, hogy összekeveredjen. 180 fokon 30 percig sütjük (légkeverés).
A pudinghoz kicsit kevesebb mint fél liter vizet forralunk, a többi vízhez elkeverjük a pudingport és a mézet. Majd a forró vízbe öntjük és még egy fél percig kevergetjük míg besûrûsödik.
A piskótát apró darabokra vágjuk és leöntjük a csokipudinggal. Elég laktató így egymagában is megállja egy étkezésre a helyét.