Nap, szélmalom, zabpehely keksz. Másnap (azaz ma) majdnem nyers gyümölcsleves, vegetáriánus töltött gomba
sponsored links
A tegnapi napot a Bakonyban töltöttük. Gyönyörû volt. Kellemes, napsütéses erdõjáró idõ, jó társaság, gyönyörû látnivalók.
Sokat vacilláltam, milyen sütit vigyünk a buszozás idejére. Tudtam, hogy alig lesz idõm, és olyat sem akartam, amitõl nagy meleg esetén maszatos lesz a társaság.
Zabpehely keksz lett a gondolkodás eredménye. Az utóbbi idõben öszvéresítem az én régi receptemet, és a korábban itt már emlegetett Mitzi barátnõm receptjét. Ez így maga a tökély. Nem túl édes, viszont nagyon ropogós, ugyanakkor omlós is.
Egy adag kekszmasszához 22 dkg vajat (Mitzi tejmentes margarinnal készíti, úgy is nagyon finom) kikeverek 2 db tojással, 1 bögre lágy barnacukorral (mézzel, kristálycukorral, bármivel jó, a melaszost a teltebb ízhatás kedvéért használom) és 1 zacskó vaníliás cukorral. Kézi habverõvel szoktam alaposan elkeverni, nem szükséges túl habosra.
Egy másik tálban összekeverek 1,5 bögre lisztet (ha csokoládésra csinálom, akkor ennek kb. az egyharmada kakaópor), 2,5 bögre zabpelyhet (én az apróbb fajtát szeretem), 1 csomag (12 g) sütõport. Miután ezeket összekevertem a kezeimmel (a sütõpor miatt), még beleteszek 1-2 bögrényi olyan cuccot, amit szeretünk (apróra vagdalt dió, mogyoró; kókuszreszelék; mazsola; csokoládé darabok; reszelt citrom-, vagy narancshéj, mézeskalács fûszer, õrölt fahéj, õrölt kardamom, gyömbérpor, bármi és ...