Nancy-i csokoládés torta
sponsored links
Ezt a francia csokitortát direkt Csincsillának néztem ki Európa eszik c. szakácskönyvembõl a sokcsoki-sokvaj-soktojás-kevésliszt-csokitorta tanulmányához. Ez a mostani kísérlet abban különbözik az összes eddigitõl, hogy vízfürdõben kell sütni, amiben az a trükk - most már tudom! -, hogy nem kívülrõl kell a tortaformát alufóliával jól bebugyolálni, hanem belülrõl folpakkal kibélelni, merthogy a víz sajnos bejutott a tortaformáig, hiába tekertem rá szorosan három réteg fóliát. Ennek ellenére nem rontotta el a tortámat, én nem is értem miért, talán a tortaforma mégsem engedte be a vizet, csak a fóliák minden rétegébe jutott belõle. Nagyon finom volt, leginkább az olasz csokitortára emlékeztetett az állaga: kívül ropogós, belül krémes.
Hozzávalók 8 személyre:
- 36 dkg keserû csokoládé darabokra tördelve
- 15 dkg vaj
- 16 dkg porcukor ...