Nagyszerû ízek találkozója - körte, brie, érlelt sonka, akácméz, pirított tökmag
sponsored links
Le sem tagadhatnám, hogy nagyon kedvelem a hasonló összeállítású reggeliket, késõi reggeliket, könnyû ebédeket, elõételeket.
Igen, ennyiféle alkalomra nagyszerû, a gyümölcs, érlelt sonka, sajt összeállítás. Idõnként megfejelem azzal, hogy megcsorgatom mézzel és megszórom valamilyen pörkölt olajos maggal.
Mikor milyen - hozzáillõ - gyümölcs áll rendelkezésemre, azzal készítem. Fügével, almával, körtével. Legutóbb is abate körtével készítettem, mely nagyszerû az efféle sonkás-sajtos falatokhoz is.
A bie-t vagy a kecskesajtot ehhez az összeállításhoz jobban kedvelem, mint a camembert-t, de nyugodtan lehet camembert sajttal is készíteni.
Pörkölt mandulával, dióval, tökmaggal érdemes kombinálni.
Természetesen annál magasabb szintû az íz élmény, minél hosszabban érlelt sonkát használunk hozzá, de nekem az a tapasztalatom, hogy a fõ lényeg nem ez, hanem az, hogy ne füstölt, hanem levegõn szárított, érlelt sonkát használjunk, ebbõl az ?egyszerûbbek? is nagyon, de nagyon finomak.
Mézzel megcsorgatva, pörkölt magvakkal megszórva pedig ez az alapanyag együttes, ahogyan a legutóbbi hasonló összeállításomnál megjegyeztem, igazi ízorgia.
Egyszerû, de különleges elõétel vagy reggeli - könnyû ebéd vagy vacsora: körte és brie cikkek érlelt sonkában
Ízorgia egyszerûen: érlelt sonka, meleg alma-brie kanapé gyökérkenyéren
Körte és brie cikkek Serranoba göngyölve akácmézzel, pirított mandula morzsával
Mézédes füge spanyol kecskesajttal, Serranoba göngyölve
Most gyümölcsösebbre hangoltam az étel azzal, hogy két vékony szelet körte közé helyeztem a brie szeleteket, és így göngyöltem egy-egy vékony szelet sonkába.
A tökmagot serpenyõben, szárazon ...