Nagyszerû köret krumpliból
sponsored links
Valamilyen krumplis ételt gondoltam vacsorára és rossz beidegzõdésbõl adódóan egybõl a rakott krumpli ugrott be (kinek nem...). De annyi rakott krumplit ettem már életemben, hogy gyorsan el is vetettem a dolgot (finom étel az, csak picit már unom, pedig minden alkalommal felturbóztam valamivel...), viszont maradtam ezen a vonalon. Emlékeimbõl felderengett egy olyan krumplis köret, melyben a vékony karikára vágott krumplit tej és tejszín keverékében párolnak puhára a sütõben, különbözõ fûszerekkel bolondítva meg az ételt. Na ezzel a gondolattal már tudtam valamit kezdeni. És mivel a keleti ízvilágú rizs nagyon ízlett mindenkinek, a curryport szántam fõ ízesítõ anyagnak! És milyen lett a végeredmény? Húúú....a majdnem három kiló krumpliból alig maradt másnap ebédre:) Egyetlen közös megállapításunk volt a vacsora fölött: valamilyen hús nagyon illene hozzá! (bevallom, hétköznap szinte egyáltalán nem fogyasztunk húst - aminek számos oka van - a húsos ételek inkább hétvégén kerülnek terítékre, de ehhez a krumplis finomsághoz el tudtam volna képzelni egy kis csirkemellet, csirkeszárnyat, csak úgy sósan-borsosan megsütve, mert maga a szósz finom, ízletes volt és tökéletes kiegészítõje lett volna valamilyen szárazabb húsnak...na majd legközelebb...) Az ízérõl még annyit, hogy este kilenckor, a szokásos közös sorozat nézés alatt, nagylányom feltünõen sokat ment ki a konyhába. Megkérdeztem tõle, hogy miért, mire a következõ választ kaptam: Anya, olyan finom ez a krumpli! Nem lehet abbahagyni!... :)
Hozzávalók egy nagy adaghoz:
2, 8 kg sárga krumpli 333 Ft ...