Nagypéntek reggeli citromos muffin
sponsored links
Legkisebbikem csúnyán megfázott, ezért megint bevetettük a citromos-mézes "gyömbérteát". Gyönyörû friss citromot vettünk hozzá, aminek vétek lett volna kidobni a héját. Mielõtt a teába csavartuk volna az este, alapos megmosás után lereszeltem a hatalmas citrom sárga héját, majd rácsavartam az összes levet is, ami nem kellett a teába. Kis kávéscsészében folpackkal letakarva a hûtõben tároltam reggelig. Az éjjel közben receptet is kerestem hozzá a neten, citromos muffin receptet. Reggel aztán felkelés és kávé után elsõ dolgom volt kikeverni ezt az egyszerû tésztát, aztán irány a sütõ, és mire felébredtek elkészült az illatos muffin.
Hozzávalók:
10 dkg margarin, 15 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, csipet só, a citrom héja és leve, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütõpor, 2 dl tej
Az anyagokat a felsorolás sorrendjében szépen kikevertem, majd kapszlival bélelt formába kanalaztam. A 12-es formán kívül még 3 kávéscsésze is megtelt vele.
175 fokra elõmelegített, légkeverésre állított sütõben sütöttem 20 percig és alig vártam, hogy megkóstolhassam. Nem kellett csalódnom, isteni lett. Bogikám is, ahogy meglátta, egybõl kérte a "nyami-nyami"-t :), és nem lehetett meggyõzni, hogy elõször reggelizni kellene. Szerencsére a muffin után a reggelijét is szépen megette.
a 3 kávéscsészében sült muffin |
Utóirat:
Öregszem!! Csak most vettem észre, hogy nem kellett volna keresgélnem, csak a saját blogomban, hisz ez a recept már megvan ITT ??????... Nem baj, azért meghagyom ezt a bejegyzést is.