Nagyon tavaszi saláta
sponsored links
Megérkeztek Zöld Múzsától az ehetõ tányérok. Én meg azonnal tekerni kezdtem, hogy miket tehetnék beléjük, mert annyira vonzóak és õszinték, hogy csak járt és járt az agyam.
Egy tányér a gyereklány kíváncsiságának áldozata lett, megtalálta, megkóstolta, megette (?Anya, ez nagyon jó!?). De mivel ebbõl a verzióból (spenótos, szezámos, fehér tönkölylisztes) 2 db érkezett, a túlélõt használtam ma. Azt pakoltam bele, amit tegnap ösztönösen vettem meg a piacon.
Elkészítés: szûk 10 perc
Hozzávalók (1 fõre):
1 marék friss spenót
2 -4 db hónapos retek
1 világos zöld héjú, kicsi cukkini
1 szál újhagyma
negyed szál rebarbara (kb. 8 ? 10 centinyi)
csipet só és frissen tekert bors
1 mk. citromlé
2 tk. olívaolaj1 kicsi ág friss kakukkfû
csipet só, frissen tekert tarka bors
A spenótot, a retket és cukkinit megmostam. A spenótot saláta centrifugában megszárítottam, majd felcsíkoztam. A rebarbarát csak mosni kellett, annyira zsenge volt. A retket, a cukkinit, a rebarbarát és az újhagymát vékonyan felkarikáztam, keverõtálba tettem, majd hozzáadtam a spenótot is. Enyhén sóztam, borsoztam, majd meglocsoltam az olívaolajjal és a citromlével is. Rászórtam a friss kakukkfüvet. Kézzel alaposan összeforgattam, az ehetõ tányérba halmoztam, lefotóztam, majd Rozival jól megettük.
Ennyi. Harsány, tavaszi, friss S.A.L.Á.T.A.!
Ez meg itten a facebook életem.
Ropogós lilakáposzta saláta
Saláta? Fõzeléknek? Fúúúúúúúúj!
Tavaszi zsongás spárgával ? alias besameles rakott zöldspárga
Bodzaszöröp (ahogyan egy kedves barátom hívja)
Egy tányér a gyereklány kíváncsiságának áldozata lett, megtalálta, megkóstolta, megette (?Anya, ez nagyon jó!?). De mivel ebbõl a verzióból (spenótos, szezámos, fehér tönkölylisztes) 2 db érkezett, a túlélõt használtam ma. Azt pakoltam bele, amit tegnap ösztönösen vettem meg a piacon.
Elkészítés: szûk 10 perc
Hozzávalók (1 fõre):
1 marék friss spenót
2 -4 db hónapos retek
1 világos zöld héjú, kicsi cukkini
1 szál újhagyma
negyed szál rebarbara (kb. 8 ? 10 centinyi)
csipet só és frissen tekert bors
1 mk. citromlé
2 tk. olívaolaj1 kicsi ág friss kakukkfû
csipet só, frissen tekert tarka bors
A spenótot, a retket és cukkinit megmostam. A spenótot saláta centrifugában megszárítottam, majd felcsíkoztam. A rebarbarát csak mosni kellett, annyira zsenge volt. A retket, a cukkinit, a rebarbarát és az újhagymát vékonyan felkarikáztam, keverõtálba tettem, majd hozzáadtam a spenótot is. Enyhén sóztam, borsoztam, majd meglocsoltam az olívaolajjal és a citromlével is. Rászórtam a friss kakukkfüvet. Kézzel alaposan összeforgattam, az ehetõ tányérba halmoztam, lefotóztam, majd Rozival jól megettük.
Ennyi. Harsány, tavaszi, friss S.A.L.Á.T.A.!
Ez meg itten a facebook életem.
Innen is szemezgethettek
Ropogós lilakáposzta saláta
Saláta? Fõzeléknek? Fúúúúúúúúj!
Tavaszi zsongás spárgával ? alias besameles rakott zöldspárga
Bodzaszöröp (ahogyan egy kedves barátom hívja)