Nagyon tavaszi saláta a VKF! 63 fordulóra
sponsored links
Minden benne van ebben a salátában, ami jó a tavaszban. Roppanós spárga, édes földieper, zsenge borsóhajtás. Kedvenc tavaszi salátámat variáltam át kicsit és hoztam a VKF! fordulóra, aminek témája a saláta, mint fõ fogás.
Minden néhány hete kezdõdött, amikor Anikó blogján egy fantasztikus salátáról olvastam, aminek az alapját a borsóhajtás adta. Mivel nálunk ilyet nem tudunk a boltok polcairól leemelni, ezért némi utánaolvasás után cselekedtem. Az egyik dézsát ezúttal borsóval vetettem be. Mindössze 2 hetet kellett várnom, gyönyörûen kikeltek és már el is készíthettem ezt a remek salátát. Íze olyan mint a finom zsenge borsóé. Rendkívül sokféleképpen felhasználható, nem csak salátába, hanem krémlevesnek, pesztónak vagy szendvicskrémek ízesítésére is.
A spárgát ezúttal serpenyõben, olívaolajon néhány perc alatt megpirítottam. Ettõl sokkal ízletesebb lett, mint a korábban alkalmazott blansírozástól.
Minden néhány hete kezdõdött, amikor Anikó blogján egy fantasztikus salátáról olvastam, aminek az alapját a borsóhajtás adta. Mivel nálunk ilyet nem tudunk a boltok polcairól leemelni, ezért némi utánaolvasás után cselekedtem. Az egyik dézsát ezúttal borsóval vetettem be. Mindössze 2 hetet kellett várnom, gyönyörûen kikeltek és már el is készíthettem ezt a remek salátát. Íze olyan mint a finom zsenge borsóé. Rendkívül sokféleképpen felhasználható, nem csak salátába, hanem krémlevesnek, pesztónak vagy szendvicskrémek ízesítésére is.
A spárgát ezúttal serpenyõben, olívaolajon néhány perc alatt megpirítottam. Ettõl sokkal ízletesebb lett, mint a korábban alkalmazott blansírozástól.
Hozzávalók 2 adaghoz:
Két maroknyi borsóhajtás, 8-10 szál zöld spárga, 6-8 szem földieper, 1-2 kisebb krémes, morzsolható kecskesajt, olívaolaj, balzsamecet, só
Elkészítés:
Az epreket megmossuk, csumáját eltávolítjuk, negyedbe vágjuk. A spárgaszárakat meghámozzuk, félbe vágjuk, forró serpenyõben 1-2 perc alatt pici olívaolajon átsütjük.
Az epreket megmossuk, csumáját eltávolítjuk, negyedbe vágjuk. A spárgaszárakat meghámozzuk, félbe vágjuk, forró serpenyõben 1-2 perc alatt pici olívaolajon átsütjük.
Egy tányérba teszünk egy maroknyit a borsóhajtásokból, rátesszük a sült spárgaszárakat, meglocsoljuk enyhén olívaolajjal, picit sózzuk. Ráhalmozzuk az eper szemeket, erre jöhet a balzsamecet, majd a végén a krémes kecskesajtot rámorzsoljuk.