Nagyon sajtos szendvicskrém 5 perc alatt

2018-04-12

sponsored links

Fûszeres, enyhén csípõs, friss házi zsemlével a legjobb!

Imádom a sajtokat, akik régebb óta olvasgatják a blogot, azok biztos tudják ?

Pont ezért, ha meglátok egy jó árú, különlegesebb darabot, az tuti, hogy a kosaramban landol. Persze néha elõfordul, hogy hátracsúszik a hûtõpolcon, és csak akkor fedezem fel újra, mikor a lejárathoz közel van.

Ilyenkor jön a gyors maradékmentés, ami nálam általában  saláta vagy szendvicskrém.

Most ez utóbbiba kerültek a határidõs falatok ?

Szendvicsalapnak a pihe-puha napraforgómagos zsemléimet készítettem.

Triplán sajtos szendvicskrém chilivel, rozmaringgal



Hozzávalók 4-6 fõre:

10 dkg gorgonzola vagy márványsajt

10 dkg camembert

8 dkg vaj

10 dkg sajtkrém

2 gerezd fokhagyma

1 chili

1 nagyobb ág rozmaring

Fél mk só, pár tekerésnyi bors



A sajtokat apróra tördeljük, a vajat felkockázzuk, a fokhagymákat megtisztítjuk, a rozmaring leveleit lecsipegetjük az ágról. A chilit, ha nem szeretjük a csípõset, kimagozzuk, de szerintem kifejezetten jót tett neki.

Minden hozzávalót késes robotgépbe teszünk és krémesre mixeljük.



Ennek hiányában mindent kicsire vágunk és villával összenyomkodjuk. Friss, ropogós héjú kenyérrel vagy pirítóssal, jófajta szalámi kíséretében fogyasztjuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s