Nagyon sajtos szendvicskrém 5 perc alatt
sponsored links
Fûszeres, enyhén csípõs, friss házi zsemlével a legjobb!
Imádom a sajtokat, akik régebb óta olvasgatják a blogot, azok biztos tudják
Pont ezért, ha meglátok egy jó árú, különlegesebb darabot, az tuti, hogy a kosaramban landol. Persze néha elõfordul, hogy hátracsúszik a hûtõpolcon, és csak akkor fedezem fel újra, mikor a lejárathoz közel van.
Ilyenkor jön a gyors maradékmentés, ami nálam általában saláta vagy szendvicskrém.
Most ez utóbbiba kerültek a határidõs falatok
Szendvicsalapnak a pihe-puha napraforgómagos zsemléimet készítettem.
Triplán sajtos szendvicskrém chilivel, rozmaringgal
Hozzávalók 4-6 fõre:
10 dkg gorgonzola vagy márványsajt
10 dkg camembert
8 dkg vaj
10 dkg sajtkrém
2 gerezd fokhagyma
1 chili
1 nagyobb ág rozmaring
Fél mk só, pár tekerésnyi bors
A sajtokat apróra tördeljük, a vajat felkockázzuk, a fokhagymákat megtisztítjuk, a rozmaring leveleit lecsipegetjük az ágról. A chilit, ha nem szeretjük a csípõset, kimagozzuk, de szerintem kifejezetten jót tett neki.
Minden hozzávalót késes robotgépbe teszünk és krémesre mixeljük.
Ennek hiányában mindent kicsire vágunk és villával összenyomkodjuk. Friss, ropogós héjú kenyérrel vagy pirítóssal, jófajta szalámi kíséretében fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Imádom a sajtokat, akik régebb óta olvasgatják a blogot, azok biztos tudják
Pont ezért, ha meglátok egy jó árú, különlegesebb darabot, az tuti, hogy a kosaramban landol. Persze néha elõfordul, hogy hátracsúszik a hûtõpolcon, és csak akkor fedezem fel újra, mikor a lejárathoz közel van.
Ilyenkor jön a gyors maradékmentés, ami nálam általában saláta vagy szendvicskrém.
Most ez utóbbiba kerültek a határidõs falatok
Szendvicsalapnak a pihe-puha napraforgómagos zsemléimet készítettem.
Triplán sajtos szendvicskrém chilivel, rozmaringgal
Hozzávalók 4-6 fõre:
10 dkg gorgonzola vagy márványsajt
10 dkg camembert
8 dkg vaj
10 dkg sajtkrém
2 gerezd fokhagyma
1 chili
1 nagyobb ág rozmaring
Fél mk só, pár tekerésnyi bors
A sajtokat apróra tördeljük, a vajat felkockázzuk, a fokhagymákat megtisztítjuk, a rozmaring leveleit lecsipegetjük az ágról. A chilit, ha nem szeretjük a csípõset, kimagozzuk, de szerintem kifejezetten jót tett neki.
Minden hozzávalót késes robotgépbe teszünk és krémesre mixeljük.
Ennek hiányában mindent kicsire vágunk és villával összenyomkodjuk. Friss, ropogós héjú kenyérrel vagy pirítóssal, jófajta szalámi kíséretében fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!