Nagyon ropogós zabpelyhes keksz

2012-06-27

sponsored links


Sthal "Gyors édességek" könyvébõl származik a recept. Gyors is, egyszerû is. Rögtön dupla adaggal indítottam és nem bántam meg. Nem változtattam diétássá a receptet, mert vendégségbe vittem és féltem, hogy kevésbé édesen nem fog nekik ízleni, de így is nagyon édes lett, pedig az eredeti recepthez képest a cukor mennyiségét 1/3-ával csökkentettem.
A jellegzetessége, hogy nagyon telt az íze a fahéjtól, és nagyon ropogós. Igazi kávéhoz való rágcsálnivaló, de uzsonnára is nagyon el tudom képzelni néhány cikk almával, ásványvízzel. Egy baja van, hogy gyorsan elfogy.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 kg zabpehely
1.5 kk fahéj (kell bele)
20 dkg barna cukor
30 dkg vaj vagy margarin ...

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2012/06/nagyo...

sponsored links

Keres?s