Nagyon paradicsomos csirkeragu polentával
sponsored links
Könnyû olaszos fogás akár fogyókúrázóknak is
Ez egy tök régi receptem, nemrég találtam a gépen ?takarítás? közben.
Egyik nyáron felkértek, hogy fõzzek egy fogyókúrás tábor lakóinak, akkor találtam ki. Aztán a táborba sajnos nem jelentkeztek elegen, így nem lett a rendezvénybõl semmi. Csak a szervezõk kóstolták meg a menüt, ennek kifejezetten nagy sikere volt, nem is tudom, miért nem tettem eddig közzé
Olaszos csirkemellragu aszalt paradicsomos polentával
Hozzávalók 4 fõre:
40 dkg csirkemell-filé
1 kis üveg (8 dkg) zöld, mag nélküli olívabogyó
1 zöld kaliforniai paprika
1 fej hagyma
0,5 l passzírozott paradicsomlé
1 ek sûrített paradicsom
Ízlés szerint cukor vagy édesítõ
2 gerezd fokhagyma
2 tk szárított oregánó
2 ek olívaolaj
A polentához:
3 dl tej
3 dl víz
6 ek kukoricadara (lehet, hogy több kell)
5 db olajban eltett aszalt paradicsom
5 dkg parmezán
Só, bors
Pár ek olívaolaj
Bazsalikomlevelek a díszítéshez
A polentához felforraljuk a tejet a vízzel, kissé megsózzuk és -borsozzuk. Beleszórjuk a darát, kevergetjük, míg besûrûsödik. Sûrû tejbegríz-állagot kell, hogy kapjunk, amit már szinte nehéz keverni. Ha nem lesz ilyen, adjunk még hozzá darát. Az utolsó percekben keverjük hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot és a parmezánt. Megkóstoljuk, ha kell, még fûszerezzük.
Egy folpackkal kibélelt, magasabb falú tepsibe simítjuk, teljesen kihûtjük, addigra meg kell, hogy kössön. Egy vágódeszkára borítjuk, háromszögeket vágunk belõle, fogyasztásig hûtõbe tesszük.
A csirkemellet és a paprikát csíkokra vágjuk, a hagymát apróra szeljük, az olajbogyókat hosszában kettévágjuk, a fokhagymákat átnyomjuk.
Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a csirkemellet, a fokhagymapépet és az oregánót. Kevergetjük, míg a hús kifehéredik, beleöntjük a paradicsomokat, kissé sózzuk, nagyon megborsozzuk. Felforrósítjuk, kb. 10 percig fõzzük, míg a nedvesség nagy része elpárolog, a mártás besûrûsödik. Megkóstoljuk, ízlés szerint édesítõt vagy cukrot adunk hozzá, ha kell, még sózzuk.
Tálalás elõtt egy serpenyõben olívaolajat hevítünk, pillanatok alatt megpirítjuk a polenta-háromszögek két oldalát.
Személyenként néhány darabot tálra teszünk, a raguval körítve tálaljuk, bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Ez egy tök régi receptem, nemrég találtam a gépen ?takarítás? közben.
Egyik nyáron felkértek, hogy fõzzek egy fogyókúrás tábor lakóinak, akkor találtam ki. Aztán a táborba sajnos nem jelentkeztek elegen, így nem lett a rendezvénybõl semmi. Csak a szervezõk kóstolták meg a menüt, ennek kifejezetten nagy sikere volt, nem is tudom, miért nem tettem eddig közzé
Olaszos csirkemellragu aszalt paradicsomos polentával
Hozzávalók 4 fõre:
40 dkg csirkemell-filé
1 kis üveg (8 dkg) zöld, mag nélküli olívabogyó
1 zöld kaliforniai paprika
1 fej hagyma
0,5 l passzírozott paradicsomlé
1 ek sûrített paradicsom
Ízlés szerint cukor vagy édesítõ
2 gerezd fokhagyma
2 tk szárított oregánó
2 ek olívaolaj
A polentához:
3 dl tej
3 dl víz
6 ek kukoricadara (lehet, hogy több kell)
5 db olajban eltett aszalt paradicsom
5 dkg parmezán
Só, bors
Pár ek olívaolaj
Bazsalikomlevelek a díszítéshez
A polentához felforraljuk a tejet a vízzel, kissé megsózzuk és -borsozzuk. Beleszórjuk a darát, kevergetjük, míg besûrûsödik. Sûrû tejbegríz-állagot kell, hogy kapjunk, amit már szinte nehéz keverni. Ha nem lesz ilyen, adjunk még hozzá darát. Az utolsó percekben keverjük hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot és a parmezánt. Megkóstoljuk, ha kell, még fûszerezzük.
Egy folpackkal kibélelt, magasabb falú tepsibe simítjuk, teljesen kihûtjük, addigra meg kell, hogy kössön. Egy vágódeszkára borítjuk, háromszögeket vágunk belõle, fogyasztásig hûtõbe tesszük.
A csirkemellet és a paprikát csíkokra vágjuk, a hagymát apróra szeljük, az olajbogyókat hosszában kettévágjuk, a fokhagymákat átnyomjuk.
Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a csirkemellet, a fokhagymapépet és az oregánót. Kevergetjük, míg a hús kifehéredik, beleöntjük a paradicsomokat, kissé sózzuk, nagyon megborsozzuk. Felforrósítjuk, kb. 10 percig fõzzük, míg a nedvesség nagy része elpárolog, a mártás besûrûsödik. Megkóstoljuk, ízlés szerint édesítõt vagy cukrot adunk hozzá, ha kell, még sózzuk.
Tálalás elõtt egy serpenyõben olívaolajat hevítünk, pillanatok alatt megpirítjuk a polenta-háromszögek két oldalát.
Személyenként néhány darabot tálra teszünk, a raguval körítve tálaljuk, bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!