Nagyon paradicsomos csirkeragu polentával

2017-06-19

sponsored links

Könnyû olaszos fogás akár fogyókúrázóknak is

Ez egy tök régi receptem, nemrég találtam a gépen ?takarítás? közben. 

Egyik nyáron felkértek, hogy fõzzek egy fogyókúrás tábor lakóinak, akkor találtam ki. Aztán a táborba sajnos nem jelentkeztek elegen, így nem lett a rendezvénybõl semmi. Csak a szervezõk kóstolták meg a menüt, ennek kifejezetten nagy sikere volt, nem is tudom, miért nem tettem eddig közzé ?



Olaszos csirkemellragu aszalt paradicsomos polentával



Hozzávalók 4 fõre:

40 dkg csirkemell-filé

1 kis üveg (8 dkg) zöld, mag nélküli olívabogyó

1 zöld kaliforniai paprika

1 fej hagyma

0,5 l passzírozott paradicsomlé

1 ek sûrített paradicsom

Ízlés szerint cukor vagy édesítõ

2 gerezd fokhagyma

2 tk szárított oregánó

2 ek olívaolaj



A polentához:

3 dl tej

3 dl víz

6 ek kukoricadara (lehet, hogy több kell)

5 db olajban eltett aszalt paradicsom

5 dkg parmezán

Só, bors

Pár ek olívaolaj



Bazsalikomlevelek a díszítéshez



A polentához felforraljuk a tejet a vízzel, kissé megsózzuk és -borsozzuk. Beleszórjuk a darát, kevergetjük, míg besûrûsödik. Sûrû tejbegríz-állagot kell, hogy kapjunk, amit már szinte nehéz keverni. Ha nem lesz ilyen, adjunk még hozzá darát. Az utolsó percekben keverjük hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot és a parmezánt. Megkóstoljuk, ha kell, még fûszerezzük.

Egy folpackkal kibélelt, magasabb falú tepsibe simítjuk, teljesen kihûtjük, addigra meg kell, hogy kössön. Egy vágódeszkára borítjuk, háromszögeket vágunk belõle, fogyasztásig hûtõbe tesszük.

A csirkemellet és a paprikát csíkokra vágjuk, a hagymát apróra szeljük, az olajbogyókat hosszában kettévágjuk, a fokhagymákat átnyomjuk.

Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a paprikát, hozzáadjuk a csirkemellet, a fokhagymapépet és az oregánót. Kevergetjük, míg a hús kifehéredik, beleöntjük a paradicsomokat, kissé sózzuk, nagyon megborsozzuk. Felforrósítjuk, kb. 10 percig fõzzük, míg a nedvesség nagy része elpárolog, a mártás besûrûsödik. Megkóstoljuk, ízlés szerint édesítõt vagy cukrot adunk hozzá, ha kell, még sózzuk.

Tálalás elõtt egy serpenyõben olívaolajat hevítünk, pillanatok alatt megpirítjuk a polenta-háromszögek két oldalát.

Személyenként néhány darabot tálra teszünk, a raguval körítve tálaljuk, bazsalikomlevelekkel díszítjük.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s