Nagyon mákos kevert sütemény
sponsored links
Ez aztán tényleg jó mákosra sikerült. Kicsit talán túlontúl tömény is, de pont ez a lényege. Azoknak akik szeretik a mákot, sosem lehet belõle elég sok. Vagy igen?
Hozzávalók: 20 dkg darált mák, 10 deka finom liszt, 1 kiskanál sütõpor, 10 dkg cukor, 10 deka vaj, 30 dkg kimagozott meggy, 25 dkg mascarpone, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztottam. Elõször a fehérjét vertem habbá egy csipet sóval. Akkor jó, ha már teljesen kemény, ha elvágom és megtartja a vágást. Vagy fejjel lefelé is lehet fordítani és megnézni, kicsúszik-e, de az szerintem már bohóckodás kategória.
Ezt követõen a puha, szobahõmérsékletû vajat kevertem habosra a cukorral. A tojások sárgáját ...