NAGYON FINOM T?R?S B?LES ?s LEKV?ROS BUKTA
sponsored links
Elk?sz?t?si id?: 60 perc
S?t?si id?: 20-25 perc
?rdemes dupla adagot s?tni!
Lehet egyik fel?b?l t?r?s b?lest, a m?sikb?l lekv?ros bukt?t
s?tni.
M?rs?kelten ?des, finom, rugalmas ?llag? s?tem?ny. 2
tepsivel s?t?ttem.
T?SZTA
1 kg liszt
4 dl aludttej vagy kefir
5 dk ?leszt?
1 dl tej
3 ev?kan?l krist?lycukor
1 mokk?skan?l s?
2 kicsi toj?s vagy 1 nagy
?sszesen 12 dkg margarin, ebb?l a t?szt?ba 3 ev?kan?lnyi
T?R?T?LTEL?K
50 dkg t?r?
1 csomag van.cukor
1 citrom reszelt h?ja
3 ev?kan?l krist?lycukor
5 dkg mazsola (megmosva ?s be?ztatva meleg v?zbe)
1 toj?s
LEKV?RT?LTEL?K a bukt?hoz
3 dl szilvalekv?r (h?zi)
KEN?SHEZ
1 eg?sz toj?s
Az 1 dl langyos tejbe tessz?k a 3 ek cukrot ?s belemossuk az
?leszt?t. Hagyjuk megkelni, azaz megfuttatjuk.
A dagaszt?t?lba a liszthez adjuk a toj?sokat, s?t, az aludttejet
?s a megkelt ?leszt?t.
Addig dagasztjuk, am?g elv?lik a t?lt?l a t?szta. Hozz?dolgozunk
3 ev?kan?lnyi olvasztott margarint. Letakarjuk, meleg helyen 1 ?r?t kel.
Elk?sz?tj?k a t?ltel?ket. A hozz?val?kat ?sszekeverj?k.
A s?t?t el?meleg?tj?k 150C fokra.
A megkelt t?szt?t gy?r?t?bl?n k?zzel sz?th?zg?ljuk ?s lekenj?k
olvasztott margarinnal. Annyi margarint hagyunk, amennyivel majd k?s?bb lekenj?k
a kis?lt b?les tetej?t.
A t?szt?t feltekerj?k ?s csigaform?ra tekerj?k. Letakarva
?jra kelesztj?k.
A megkelt t?szt?t ujjnyi vastagra kiny?jtjuk. 10x10 cm kock?kra v?gjuk. Kb 2 ev?kan?l t?ltel?ket tesz?nk a k?zep?re. A szemben l?v? cs?csokat a k?zep?n ?sszenyomjuk, j?l ?sszelap?tjuk.
Lekenj?k a felvert toj?ssal.A tepsiket s?t?pap?rral kib?lelj?k. Az el?meleg?tett s?t?ben el?bb 150 fokon s?tj?k 10 percig, majd 200 fokra emelve a h?m?rs?kletet, m?g 10-15 percig, am?g sz?p piros lesz. Kiv?ve r?gt?n lekenj?k a megmaradt olvasztott margarinnal. Ha kih?ltek, fogyaszthatjuk.
LEKV?ROS BUKTA
A recept T?thn? P?nya Mariann: H?zi s?tem?nyek c. remek k?nyv?b?l
sz?rmazik.
Facebookon is k?vethet?ek a receptjeim :)