NAGYON egyszerû házileveles-vajas tészta és pálmalevél fahéjas karamellel és csokival
sponsored links
A vajas tészta....sokáig megelégedtem a mélyhûtöttel, sok gyors recept is van belõle itt a blogon, de régi vágyam volt az igazi sk. elkészítése. Láttam cukrásztól fõzõiskolában, a klasszikus, kétféle tésztából, lisztes vajtéglával elkészítve...hát, macaronsütés ide vagy oda, úgy találtam, ehhez én nem vagyok elég precíz és gyakorlott. Viszont az utóbbi idõben egyre használhatatlanabbnak találtam a boltit, ( amiben ugye vaj nem is nagyon van), alakíthatatlan, fénytelen, nehezen nyújtható vacak lett belõle, ezért még a télen elõvettem a régóta könyvjelzõzött házi módszert: Stella Parks blogjáról származik, aki profi, nem mellesleg most választotta a Food and Wine az év öt legjobb fiatal cukrásza közé.
Ebbõl a mennyiségbõl kb. 60 dkg natúr enyhén sós tészta lesz, az egyik felét hajtogatás után nyugodtan lehet mélyhûteni, és azután hûtõben (!!) egy éjszaka alatt kiengedve formázás után azonnal sütni. A hajtogatás nekem a leírtak szerint jött be a legjobban, bár egyszerihajtogatással is teljesen jó eredményt lehet elérni, és ha nincs nagyon meleg, a tésztának elég rövidebb hûtési idõ is (akár 15 perc, mint az eredeti receptben) de ízlés szerint lehet akárhányszor is hajtogatni ...:)
A pálmalevél annyira kis semmi, de rém elegáns sütinek tûnik egy letûnt korból, pedig a pár jó ...