Nagyon csokis csokifagyi alapfokon
sponsored links
Bárki bátran hozzáláthat az elkészítéséhez, mert sem gyakorlatra, sem fagyigépre nincs szükség! Hozzávalót is csak alig-alig igényel, talán a tejszín az egyetlen, amit nem tart otthon mindenki készenlétben? (kivéve az olyan elvetemült bloggereket, mint én is vagyok )
Ez egy próbakísérlet volt részemrõl. Noha egy fagylaltot már láthattatok a blogon, az soknak éppen nem mondható. Tehát fagyi gyártására adtam a fejem. Mégpedig tejszínbõl. A terv nem ez volt, de amikor mindent elõkészítettem, férj hátulról bekiabált, hogy nem e használhatnánk fel a projekthez a kakaóport. Egy ismerõse készíti azzal a cukrászdájukban a fagyit, ami állítólag nagyon fincsi. A recept ugyan nincs meg, de ha kakaó, ám legyen. A tejszín és cukor maradt, a többi hozzávaló távozott. Helyettük jött a kakaó. Egy durván csokis (izé, kakaós? de olyan meg nincs, hisz a csoki is kakaóból van) fagyit kaptam, ami egyszerûen kiabál a piros gyümölcsök után, mint a málna, vagy a ribizli. Hát nem gyönyörû?
Hozzávalók
4 dl tejszín
2 ek kakaópor
(nem Nesquick)
6 ek porcukor
étcsokoládé
(opcionális)
Semmi más dolgunk nincs, mint a kakaóport és a cukrot beleszórni egy öblös tálba, ráönteni a 4 dl tejszínt, és az egészet krémes állagúvá verni robotgéppel. Kóstoljuk meg, lehet, hogy kicsit több cukor után kiált, ezt porcukorral korrigálhatjuk, alakítsuk az ízlésünkre. Tehetünk bele apróra vágott csokidarabokat is, de az is elég, ha csak a végén szórjuk/reszeljük meg vele. Az így kapott kakaós tejszínkrémet helyezzük egy tálba, és tegyük az egészet mélyhûtõbe. Innentõl egy pici figyelmet igényel a dolog, mivel nincs fagylaltgépünk. Hagyjuk úgy 1 órát a fagyasztóban, majd vegyük ki, és a kézi robotgéppel keverjük át az egészet. Mehet vissza. Innentõl fél óránként keverjünk rajta, egészen addig, amíg tudjuk, vagyis nem fagy készre. Ezzel elkerülhetjük a jegesedést, és krémesebb fagylaltunk lesz a végére. Tálalás elõtt néhány perccel szedjük ki a fagyasztóból, hogy gombócokat tudjunk szedni belõle. Szórjuk meg étcsokival, és rengeteg piros gyümölccsel. Kevésbé szívbajosak tejszínhabbal is megkoronázhatják!
Gyertek Facebook-ra is, ha még nem jártatok volna nálam, szeretettel várok Mindenkit!
Ez egy próbakísérlet volt részemrõl. Noha egy fagylaltot már láthattatok a blogon, az soknak éppen nem mondható. Tehát fagyi gyártására adtam a fejem. Mégpedig tejszínbõl. A terv nem ez volt, de amikor mindent elõkészítettem, férj hátulról bekiabált, hogy nem e használhatnánk fel a projekthez a kakaóport. Egy ismerõse készíti azzal a cukrászdájukban a fagyit, ami állítólag nagyon fincsi. A recept ugyan nincs meg, de ha kakaó, ám legyen. A tejszín és cukor maradt, a többi hozzávaló távozott. Helyettük jött a kakaó. Egy durván csokis (izé, kakaós? de olyan meg nincs, hisz a csoki is kakaóból van) fagyit kaptam, ami egyszerûen kiabál a piros gyümölcsök után, mint a málna, vagy a ribizli. Hát nem gyönyörû?
Hozzávalók
4 dl tejszín
2 ek kakaópor
(nem Nesquick)
6 ek porcukor
étcsokoládé
(opcionális)
Semmi más dolgunk nincs, mint a kakaóport és a cukrot beleszórni egy öblös tálba, ráönteni a 4 dl tejszínt, és az egészet krémes állagúvá verni robotgéppel. Kóstoljuk meg, lehet, hogy kicsit több cukor után kiált, ezt porcukorral korrigálhatjuk, alakítsuk az ízlésünkre. Tehetünk bele apróra vágott csokidarabokat is, de az is elég, ha csak a végén szórjuk/reszeljük meg vele. Az így kapott kakaós tejszínkrémet helyezzük egy tálba, és tegyük az egészet mélyhûtõbe. Innentõl egy pici figyelmet igényel a dolog, mivel nincs fagylaltgépünk. Hagyjuk úgy 1 órát a fagyasztóban, majd vegyük ki, és a kézi robotgéppel keverjük át az egészet. Mehet vissza. Innentõl fél óránként keverjünk rajta, egészen addig, amíg tudjuk, vagyis nem fagy készre. Ezzel elkerülhetjük a jegesedést, és krémesebb fagylaltunk lesz a végére. Tálalás elõtt néhány perccel szedjük ki a fagyasztóból, hogy gombócokat tudjunk szedni belõle. Szórjuk meg étcsokival, és rengeteg piros gyümölccsel. Kevésbé szívbajosak tejszínhabbal is megkoronázhatják!
Gyertek Facebook-ra is, ha még nem jártatok volna nálam, szeretettel várok Mindenkit!