Nagymamám borsó levese
sponsored links
Hosszú éveken keresztül nem jöttem rá, hogy én miért nem tudok olyan borsólevest készíteni, mint a nagymamám. Megkérdezni, már nem volt lehetõségem, mert már rég nincs köztünk.
Az is magyarázat lett volna rá, hogy az a borsó amit a saját kertjében frissen szedett más, mint amit én veszek.
Vettem én a piacon õstermelõtõl gyönyörû borsót és az sem lett olyan. Aztán valahogy eszembe jutott (jó sokára), mintha rémlene, hogy õ a borsó héját elõször megfõzte és azzal öntötte fel a levest.
Ez volt az a titok, amiért az én levesem nem volt olyan, mint az övé.
Persze nem minden borsóhéjat fõzök meg, ha nem olyan szép az állapota, de ha igazán szépet kapok a piacon akkor megfõzöm és a felesleges borsóhéj levét lefagyasztom.
Szombaton nagyon szép borsót találtam a piacon. Vettem belõle 1 kg-ot. Kifejtettem és felét, rögtön fagyasztóba tettem. A borsóhéját megfõztem. A felesleget levet most is lefagyasztottam.
Hozzávalók:...