Nagymama krumplis pogácsája
sponsored links
Ez a recept igazi családi ereklye, salföldi recept. Az idõk folyamán annyi változáson ment át, hogy a nagymama még zsírban sütötte, nem a sütõben.....a recept lelke a disznózsír, minden karakterét elveszti, ha vajra (rosszabb esetben margarinra) cserélik. A zsírnak köszönhetõen azonban még 3 nap múlva is ugyanolyan puha és finom. Nem mellékesen kézkrémre sincs szükség a gyúrás utáni napokban.....szóval minden szempontból vétek lenne a zsírt mellõzni belõle. Természetesen másfajta zsírra azért cserélhetõ, a kacsazsír pl nagyon finom. Amiért most elõkerült ez a recept újra, mert éppen a napokban "találkoztam" elõször dédnagymamám fiatalkori képével. A kép pontosan száz éve készülhetett, ugyanis a baba a nagyapám, aki 1914ben született. A képen olyan 1-2 éves közötti fiúcska szerintem.
Különös mániám, hogy pogácsasütés közben mindig muszáj számolnom hány darab lesz belõle. Ezalkalommal pontosan 167 darab 3 centis szaggatóval szaggatott pogi sült ki a mennyiségbõl, szóval kiadós adag, na......mondjuk nem is sikerült ...