Nagykörû tortája receptverseny - Flódni torta claufoutis módra
sponsored links
A legismertebb hagyományosan cseresznyébõl készülõ édesség - legalábbis szerintem - a franciák claufoutis-ja. Ezért gondoltam ötvözni a palacsintát a másik igen közkedvelt édességgel: a flódnival, amiben a szilvalekvárt friss, pálinkába áztatott cseresznyére cseréltem, amit tarte tatin (borított almatorta) módjára az tortaforma alján karamellizáltam! A teteje meg kapott egy kívül ropogós, belül lágy mákcsókhabot! A tort másik különlegessége - hogy csavarjak rajta még egyet - kétoldalúsága. Sütõbõl kivéve a mákcsókhab van felül, így is szeletelhetõ, illetve kiborítva a cseresznyeréteg kerül felülre tarte tatin mivoltát erõsítve! Ekkor a sülés során sziruppá sûrûsödött cseresznyés-cukros-pálinkaszósz végigcsurog a torta oldalán.
Flódni torta = Almás palacsinta + diótöltelék + mákcsók + karamellizált gyümölcs
Hozzávalók:
Almás palacsintához:
- 30 dkg liszt
- csipet só
- 2 teáskanál cukor
- 2 tojás
- 2 dl olaj
- 6 dl tej ...