Nagykörû tortája receptverseny - Flódni torta claufoutis módra

2012-07-07

sponsored links


A legismertebb hagyományosan cseresznyébõl készülõ édesség - legalábbis szerintem - a franciák claufoutis-ja. Ezért gondoltam ötvözni a palacsintát a másik igen közkedvelt édességgel: a flódnival, amiben a szilvalekvárt friss, pálinkába áztatott cseresznyére cseréltem, amit tarte tatin (borított almatorta) módjára az tortaforma alján karamellizáltam! A teteje meg kapott egy kívül ropogós, belül lágy mákcsókhabot! A tort másik különlegessége - hogy csavarjak rajta még egyet - kétoldalúsága. Sütõbõl kivéve a mákcsókhab van felül, így is szeletelhetõ, illetve kiborítva a cseresznyeréteg kerül felülre tarte tatin mivoltát erõsítve! Ekkor a sülés során sziruppá sûrûsödött cseresznyés-cukros-pálinkaszósz végigcsurog a torta oldalán.

Flódni torta = Almás palacsinta + diótöltelék + mákcsók + karamellizált gyümölcs

Hozzávalók:
Almás palacsintához:

-          30 dkg liszt
-          csipet só
-          2 teáskanál cukor
-          2 tojás
-          2 dl olaj
-          6 dl tej ...

Folytats a blogon ... dizajnmenza.blogspot.com/2012/07/nagy...

sponsored links

Keres?s