Nagyi tepsis sajtos csirkéje
sponsored links
Sokszor eszembe jutnak azok az ízek, amik végigkísérték a gyerekkoromat, és amolyan védjegyeivé váltak a családi ebédeknek. Amikor eljön a hétvége, és próbálom kitalálni mi is legyen a közös ebéd, általában ízek és illatok villannak be a múltból, mint például a Nagyi féle rakott káposzta, a töltött karalábé, a szandokán (ez a mi elnevezésünk a tepsiben együtt ropogósra sült csirkecomb, burgonya, szeletelt paprika, és paradicsom négyesére), vagy az Anyukám által készített varázslatosan áttetszõ friss zöldborsóleves, és a pikáns-zamatos szecsuáni csirke üvegtésztával.
Az egyik ilyen klasszikus a nagymamám sajtos csirkéje, ami rendkívül egyszerû, és a végeredmény egy szaftos és omlós csirkecomb, melynek a tetején a sajt ropogósra sül. Nem kell bonyolult köretet sem hozzá elképzelni. Egyszerû tepsis burgonyával és majonézes kukoricával tálalhatjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirke felsõcomb
- liszt
- tojás
- 2-3 ek. tejföl ...