Nagyi paradicsomoskáposztája az én átiratomban

2014-04-30

sponsored links

Igen, paradicsomoskáposzta, nem paradicsomos káposzta, jelzõs szerkezet ide, vagy oda. Ez így, ahogy van, egyben az, ahogy imádtam gyerekkoromban és aztán továbbfejlesztettetm felnõttként. Nagyi rántással csinálta, bab és zöldfûszerek nélkül. Én nem teszek bele lisztet és a rizs mellé bab is kerül, hogy vegetáriánus fronton is teljes értékû fehérjeként hasson.

A legfinomabb friss, zsenge káposztából, zöld fokhagymaszárral fõzve, de persze télen is imádnivaló.

Hozzávalók (ebbõl a mennyiségbõl kb. 4,5 liternyi leves képzõdött)
  • 1 fej káposzta
  • 1 marék rizs
  • 4 cikk zúzott fokhagyma
  • 15 szem feketebors
  • borsikafû
  • kakukkfû
  • szurokfû (oregano)
  • bazsalikom
  • csípõspaprika
  • 1 liternyi paradicsomlé
  • 50 dkg fõtt bab 
  • 1 szál vékonyra szeletelt füstölt kolbász
A kolbász kivételével mindent összefõzök (a borsot fûszerlabdában teszem bele) a bab eleve puha, így csak a rizs puhulásáig kell fõzni. Annyi vizet adok hozzá, hogy a paradicsommal együtt épp ellepje, nem érjen túl rajta.
Amikor a rizs puha, akkor kiveszek 3 merõkanálnyi beltartalmat, botmixerelem, visszaöntöm, újra forralom. Ekkor Violának kiszedek belõle, a többibe pedig nagyon vékonyra szelt kolbászt teszek, hogy az már másodpercek alatt átforrósodjon.

Tejföllel is imádnivaló, de most mi anélkül ettük. 

A zuzmókat a kövön az uram nevelgeti :)


Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s