Nagyi karácsonyi sütigyára - A Mülbacher puszi
sponsored links
Nagyi sütijeirõl már volt szó a blogon, épp egy évvel ezelõtt, karácsonykor. Az õ ajándéka ilyentájt, egy nagy adag, cukrászati pontossággal évtizedek óta tökéletesített vegyes süti tál, aminek senki sem tud ellenállni. Régóta terveztük, hogy ellesünk tõle néhány trükköt, így hát kis csapatunk a múlt hétvégén felkerekedett, és két napra berendezkedett nála. Szombaton éjfélig sikerült sütni, legalább húszszor nyílt ki a tepsi ajtaja, és csak azon kaptuk magunkat, hogy már éjfél van, de mi még mindig dolgozunk a konyhában. Persze pár pohár bor, és a nagy storyzások mellett nem esett nehezünkre a munka, ami ezúttal könnyedén áthidalt köztünk 50 év korkülönbséget. Mikor hazajöttünk úgy éreztük, ez volt a legszebb módja a karácsonyi készülõdésnek.
Ha veletek együtt nem is tudunk sütni, a hangulatot azért megpróbáljuk átadni pár "werk" fotóval, és a régi jól bevált receptek bemutatásával. Reméljük ti is kedvet kaptok, hogy a barátokkal, vagy a családdal együtt készülõdjetek, vagy csak hogy egyszerûen szívbõl süssetek nekik valamit.
Az elsõ recept a Mülbacher puszi, ami gyakorlatilag a Non plus ultra, azzal a kivétellel, hogy ez nem lekvárral, hanem csokikrémmel készül. Az pedig, hogy honnan ez a vicces név, örök rejtély marad... (Ha valaki hallotta ezt a nevet, az kérem szépen írjon! :)) Ez igazán izgalmas, és flancos kis süti, nagy népszerûségnek örvend, és még egy mini ...