Nagyi aranysárga görhéi reggel, eklektikus ebéd délben
sponsored links
Eszembe jutottak nagyi aranysárga görhéi, amit már vagy tíz éve nem sütöttem. Sajnos 5 éve nem lehet már tõle megkérdezni, hogyan szokta csinálni. Persze, fülembe cseng a párbeszéd, amikor legelõször magyarázta:
-Teszel a tálba kukoricalisztet, teszel hozzá pezsgõt (szódabikarbóna), cukrot, olajat, amennyit gondolsz, egy kis sót, és tejet. Összegyúrod, gombócokat csinálsz, ellapítod, beteszed a tepsibe. Zsírozd, lisztezd ki elõtte.
-Mibõl mennyit tegyek, nagyi?
-Két összemarik kukoricaliszt, a többi, amit felvesz.
Mivel már nagyon rég nem sütöttem, az akkor kikísérletezett arányok nincsenek az agyamban, viszont nagyi elmondása igen, így meg tudtam csinálni. Ilyenek lettek: ...