Naan kenyér /lepénykenyér/

2013-02-09

sponsored links


Hozzávalók:
30 dkg. liszt, mk.só, mk. cukor, 1 dl langyos tej, 1/2 mk. sütõpor, 2,5 dkg. élesztõ, 2 ek. joghurt, kenegetésre 2 ek. olaj.
Elkészítése: A langyos tejbe tettem a cukrot és az elmorzsolt élesztõt. A liszt közepébe mélyedést csináltam amibe szórtam a sót, sütõpor és hozzáöntöttem a kissé megkelt élesztõs tejet valamint a joghurtot. Jól összedolgoztam a tésztát olajos kézzel átsimítottam és letakarva hagytam 1/2 órát pihenni. Ezután megint átgyúrtam és ismét lekentem olajjal majd 1/2 órát pihentettem. Az idõ letelte után ismét csak átgyúrtam és négyfelé vágtam egyenként megformáltam kinyújtottam kerek formára teflon edényt közben feltettem forrósodni egyenként beletettem a ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2013/02/...

sponsored links

Keres?s