Naan kenyér
sponsored links
Naan kenyér receptjét elõször Neánál láttam meg a napokban.
Nagyon megtetszett és el is készítettem, dupla adagban, olyan nagy sikere volt, hogy még az nap el is fogyott.
Másnap már a dupla adagot is dupláztam és így lett 16 db kenyerem ami a következõ napon is puha és nagyon finom volt.
Én nem készítettem hozzá masala csirkét, mert elõször a kenyérre voltam kíváncsi, de nézzétek meg a csirke receptjét is Neánál.
Mi kocsonyával ettük, de legközelebb elkészül nálunk is a masala csirke is.
Csak ajánlani tudom, Nea ! ... köszönöm a receptet:))
Hozzávalók 8 db-hoz :
50 dkg liszt
14 gramm friss élesztõ
3 teáskanál sütõpor
300 gramm langyos víz
4 evõkanál joghurt, Nálam most kefir
2 teáskanál só
8 evõkanál olvasztott vaj
Sütéshez: olívaolaj
Elkészítése :
Egy tálba rakjuk a liszt felét, belemorzsoljuk az élesztõt erre ráöntjük a langyos vizet és összekeverjük egy villával és letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalókat , egy kicsit megdagasszuk de csak annyira hogy összeálljon a tésztánk, és újból pihentetjük 15 percig letakarva.
Ezután , lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát,az a lényeg hogy ne ragadjon a tésztánk.
8 felé osztjuk a tésztánkat és kis cipókra alakítjuk, majd ismét pihentetjük 5 percig.
Palacsinta sütõ méretûre nyújtjuk kb 3-4 mm vastagra a cipókat.
Serpenyõt kevés olajjal bekenjük és a kinyújtott lapot belerakjuk.
Nagyon gyorsan sül, ezért rögtön egy ecset segítségével még sül a kenyerünk lekenjük olajjal a megfordítandó kenyerünk részét is, majd megfordítjuk és pár pillanat alatt készre sütjük.
Sütési idõ, közepes lángon kb 2-3 perc.
Nagyon megtetszett és el is készítettem, dupla adagban, olyan nagy sikere volt, hogy még az nap el is fogyott.
Másnap már a dupla adagot is dupláztam és így lett 16 db kenyerem ami a következõ napon is puha és nagyon finom volt.
Én nem készítettem hozzá masala csirkét, mert elõször a kenyérre voltam kíváncsi, de nézzétek meg a csirke receptjét is Neánál.
Mi kocsonyával ettük, de legközelebb elkészül nálunk is a masala csirke is.
Csak ajánlani tudom, Nea ! ... köszönöm a receptet:))
Hozzávalók 8 db-hoz :
50 dkg liszt
14 gramm friss élesztõ
3 teáskanál sütõpor
300 gramm langyos víz
4 evõkanál joghurt, Nálam most kefir
2 teáskanál só
8 evõkanál olvasztott vaj
Sütéshez: olívaolaj
Elkészítése :
Egy tálba rakjuk a liszt felét, belemorzsoljuk az élesztõt erre ráöntjük a langyos vizet és összekeverjük egy villával és letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalókat , egy kicsit megdagasszuk de csak annyira hogy összeálljon a tésztánk, és újból pihentetjük 15 percig letakarva.
Ezután , lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát,az a lényeg hogy ne ragadjon a tésztánk.
8 felé osztjuk a tésztánkat és kis cipókra alakítjuk, majd ismét pihentetjük 5 percig.
Palacsinta sütõ méretûre nyújtjuk kb 3-4 mm vastagra a cipókat.
Serpenyõt kevés olajjal bekenjük és a kinyújtott lapot belerakjuk.
Nagyon gyorsan sül, ezért rögtön egy ecset segítségével még sül a kenyerünk lekenjük olajjal a megfordítandó kenyerünk részét is, majd megfordítjuk és pár pillanat alatt készre sütjük.
Sütési idõ, közepes lángon kb 2-3 perc.