Naan kenyér
sponsored links
Már jó pár éve adós vagyok ezzel a recepttel, mióta a csirke tikka masala felkerült a blogra, amit tavaly egy másik indiai eredetû étel, a mughlai csirke taszított le a trónjáról nálunk. Szóba se kerülhet, hogy ilyenkor rizs legyen a köret, tehát nagyjából fejbõl megy a naan kenyér, a Szakácsok Könyve receptje alapján, mondanom sem kell, hogy alapból duplázva a megadott mennyiségeket. Nálunk jobban csípik a sok kisebb kenyérkét, de nyugodtan lehet 6-8 nagy kerek lepényt is sütni ebbõl a mennyiségbõl. A kész naan jól fagyasztható, mikróban is melegíthetõ a hûtõbõl, és az is elõfordult már, hogy az utolsó pihentetési fázis éjszaka hûtõben zajlott, így ebéd elõtt csak ki kellett venni átmelegedni, átgyúrni, és már lehetett is sütni.
Hozzávalók:
3 dl víz
2 gr porélesztõ (vagy 1 dkg friss élesztõ)
50 dkg liszt
10 dkg joghurt
8 gr só ...