NAAN
sponsored links
NAAN
Néha nincs ideje és energiája az embernek kenyeret/péksüteményt készítenie, de boltba menni is lusta, vagy nincs idõ rá, akkor jó ez a naan recept, amit valamelyik nap készítettem, mert teljesen abban a hitben éltem, hogy van még kenyerünk itthon.
Gyorsan elkészül, nem kell hozzá sokminden és finom. Sajnos az ebbõl az adagból készíthetõ 5 darab nálunk kevés volt, mert készítettem csicseriborsóból egy kis humust és a férjemnek nagyon megtetszett az ízvilága, így a naan gyorsan elfogyott. :)
250 gramm liszt
2 tk cukor
1 tk só
1/2 tk sütõpor
110-130 ml tej
2 tk olaj
ELKÉSZÍTÉSE
- Minden hozzávalót összegyúrunk és 8-10 percig dolgozzunk a tésztával.
- Ezt követõen min. 10 percig pihentetjük a tésztát, majd 5 részre osztjuk és egyesével jól kinyújtjuk, majd forró palacsinta sütõbe tesszük egyesével és mindkét oldalát addig sütjük, amíg halványbarna színt nem kap. (1-2 perc)
- A tetejét ezt követõen megkenhetjük fokhagymával és vajjal/margarinnal. Ha van otthon finom olíva olajunk, azt is tehetünk a vaj vagy margarin helyett a kenyér tetejére. Mi csak sinán, mindenféle kenés és fokhagyma nélkül ettük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.